Onderhoud & reparatie

Trekt uw auto scheef tijdens het rijden? Dan bestaat de kans dat uw wielen niet in de juiste stand staan ten opzichte van uw auto. Als u merkt dat dit het geval is, kunt u uw auto laten uitlijnen bij Autobedrijf Spronken. Wanneer de wielen van de auto niet volledig zijn uitgelijnd, ontstaat er binnen mum van tijd een slijtrand op uw band. Autobanden zullen hierdoor minder lang meegaan en zetten slechtere prestaties neer. Naast dat dit onveilig kan zijn, leidt een verkeerd uitgelijnde auto ook tot een te hoog brandstofverbruik. Autobanden hebben bij de juiste uitlijning minder rolweerstand.  

Als uw auto uit zichzelf niet meer rechtuit rijdt of het stuur scheef staat, is het belangrijk om de uitlijning van uw auto te laten controleren. Bij het uitlijnen van uw auto wordt door middel van speciale apparatuur de stand van de wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld. De wielen worden zo afgesteld dat ze in een recht spoor lopen, wat zorgt voor een optimale wegligging. De meest voor de hand liggende reden voor het uitlijnen van uw autobanden is het scheeftrekken van uw auto. Maar ook als u te hard een stoeprand heeft geraakt of nieuwe banden koopt en daar lang plezier van wilt hebben, is het belangrijk om de uitlijning te controleren.

Uw auto laten uitlijnen is dus goed voor uw auto, autobanden, rijveiligheid en uw portemonnee. Wij beschikken over specialistische uitlijnapparatuur voor het uitlijnen van uw auto. Ook voor dit belangrijke stukje onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.